Voorpagina.
Hoofdmenu.
Veel gestelde vragen.
De gevolgen van sportvissen…
…voor de dieren;
…voor het milieu.
Foto's van dierenleed.
I.s.m. stichting Waterpartijen / mens en dier.
logo stichting waterpartijen/mens&dier

De hengelsport levert dierenleed op

dierenleed

Afgesneden poot van eend door vislijn

Foto's: Stichting Waterpartijen/Mens&Dier
dierenleed Ik kan mijn bek niet meer dicht doen Ik kan mijn kop niet meer bewegen Ik kan niet meer eten! Mijn onderbek zit vast geketend aan mijn krop. Een vishaak! Maar IK leef nog!
  • Vislijnen en vishaken doden (water)vogels, vissen en zoogdieren. Vele duizenden dieren per jaar sterven een gruwelijke dood.
  • Vislijn is vlijmscherp en vergaat pas na zo'n 13 jaar!!
  • Vislood bezorgt de dieren loodvergiftiging.
  • Watervogels worden aan de haak geslagen en de vislijn wordt doorgeknipt, de watervogel wordt aan zijn lot overgelaten…
  • Vislijnen, Vishaken en Lood. Rondslingerend in het water, in het gras, tussen de struiken en zelfs IN de bomen!!!
dierenleed Mijn rechterpoot is op mijn rug vast gekneveld door een kluwen vislijnen.  Men liet mij aan mijn lot over.  Ik ben eraan gestorven.  De kluwen vislijnen die u op onderstaande foto ziet  had ik om mijn rug, poot en rechtervleugel gedraaid zitten. Ook mijn linkervleugel is beschadigd. Plek: Stadswater Venlo met Gemeentelijke Hengelvergunning. Zilvermeer.  Weinig tot geen controle / handhaving. dierenleed Tot bloedens toe doorkliefden de Vislijnen mijn vlees.  Vislijnen zijn de veroorzakers van ontstekingen in  en zwellingen van mijn scheenbeen, loopbeen, hak en tenen. dierenleed De inkepingen in mijn ontstoken met oedeem gevulde hak, dat zijn de zichtbare restanten van de vislijnen die om mijn poot gedraaid zaten.  Boven aan mijn voet is de verwonding te zien van de vishaak  die in mijn (nu fors) opgezwollen teen zat vastgepind. dierenleed Het bovenstaande vistuig werd mijn dood. Stukken brood als lokaas! Foute Boel!
  • Hengelen met als aas stukken brood drijvend op het water. 99 % Van de jeugdige hengelaars bezondigt zich hieraan. Niet bepaald getuigend van kennis en/of invoelingsvermogen. Vaak fataal voor de Watervogels, die erop af komen en zo aan de vishaak worden vast gepind.
  • Overdadig vissen-lokvoer zorgt bovendien voor vervuiling van het water en werkt botulismebevorderend!!
Hengelen met broodkorsten op het water drijvend als lokaas: foute boel! Maar Hengelen is per definitie al niet in de Haak! Hengelen is onnodig sollen met dieren Hengelen is een vorm van dierenmishandeling! Zie ook de "tasjesvissers", mensen die met elkaar wedijveren in hoeveelheid kilo's gevangen voorn en deze na onderlinge vergelijking gewoon in de vuilnisemmer gooien. dierenleed Reiger Duidelijk zichtbaar op de röntgenopname waar deze vogel last van heeft: Vistuig. Deze pagina is overgenomen met toestemming van Wendy Verhezen van stichting Waterpartijen Mens & Dier en licht bewerkt door Animal Freedom