Homepage
Nederlands

Protesteren tegen nieuwvestiging van bio-industrie

Logo Groningen Tegen Bio-industrieGTB heeft zichzelf wegens succes opgeheven per 1-8-2002. GTB voerde samen met Milieufederatie Groningen, Staatsbosbeheer Groningen/Drenthe, Vereniging Natuurmonumenten, Stichting Het Groninger Landschap actie tegen uitbreiding van de bio-industrie in Groningen. Met name de strijd tegen de komst van varkensbedrijven uit het Zuiden van het land was succesvol. Toch is het gevaar voor uitbreiding niet geweken. Bedrijven in de provincie worden nog steeds opgekocht en vervangen door megastallen.

Heeft u een bezwaar of overlast van veehouderij bij u in de buurt?

Als u bezwaar wilt aantekenen tegen nieuwvestiging van bio-industrie, neem dan kontakt op met de Milieufederatie in Groningen (050-3130800). Wilt u meer weten over handhaving van milieuvergunning? Dat wil zeggen: u wilt uw gemeente bewegen om wat te doen aan een overlast bezorgende situatie? Kijk dan eerst even op de site van Milieuhulp voor advies. Heeft u stankoverlast? Meld het zo vaak mogelijk, hier is meer informatie en zijn telefoonnummers. We voerden met gedupeerde omwonenden een jarenlang juridische gevecht tegen veehouders die stank- en geluidsoverlast produceren (zie het gedetailleerde overzicht strijd tegen mestsilo in Onstwedde).

logoEr is in de wereld meer verborgen dierenleed dan de laatste minuut van een dierenleven bij de slacht. Een dier lijdt ook aan verveling in een dichte stal. Een dier heeft recht op een natuurlijk en vrij leven.

Wanneer u Stichting Animal Freedom wilt steunen, leest u hier hoe u dat kunt doen.

Stichting Animal Freedom.
Auteur .

Onze hoofdartikelen in boek, in een overzicht of op een aparte mobielvriendelijke site.

Naar onze reactie op de actualiteit op Facebook.

Privacy verklaring.

pijl omhoog