Homepage
Nederlands-English-Español-Português-Deutsch

Reactie op 'Stop de handel in hondenvlees in Korea'

Iemand uit Zuid Korea schreef deze reactie over de actie tegen honden eten

Beste organisatie, allereerst wil ik jullie bedanken dat jullie dit belangrijke werk doen. Ik kom uit Zuid Korea en woon nu in Nederland.Honden gekooid, wachtend op de markt om gegeten te worden Ik wil wat commentaar geven op een van jullie acties, namelijk die waarbij jullie aandacht vragen voor het beëindigen van de handel in hondenvlees in Korea ('Stop the dog meat trade in Korea').
Denken jullie dat het verbieden van het gebruik van hondenvlees in Korea de situatie van die dieren zal verbeteren. Denken jullie dat het tonen van afschuwelijke foto's van het lijden van deze dieren de mening van mensen zal veranderen over dierenrechten? Ik ben bang dat die foto's er toe zullen bijdragen dat degenen die ze bekijken alle Koreanen zullen haten, want ik zag veel commentaar op het internet waaruit een racistische haat tegen Koreanen sprak. Volgens onderzoek eet minder dan 10% van alle Koreanen hondenvlees (3 van de 47 miljoen inwoners). Het menu van een Koreaan is in hoofdzaak plantaardig en zonder vlees. De geologische omstandigheden in Korea zijn niet zo geschikt om grote aantallen vee te houden (70% van het land bestaat uit bergen).

Tot zover lijkt het misschien dat ik de Koreaanse gewoonte om honden te eten wil verdedigen, maar dat is niet de reden om deze reactie te schrijven. Ik denk werkelijk dat het verbieden van de handel in hondenvlees de situatie van die dieren in Korea niet zal verbeteren. Ik ben zelfs bang dat dat zou leiden tot nog meer zwarte markten qua hondenhandel en wreed doden van zulke dieren. Zware straffen of strenge wetten kunnen dit niet uitbannen.

Of je wel of niet hondenvlees kunt of zou moeten eten, is een fundamentele vraag met betrekking tot het menselijk voedingspatroon. Ikzelf, en ik heb nooit honden- of kattenvlees gegeten, ben om gevoelsmatige redenen tegen het eten van die dieren. Ik geloof echter niet dat die Koreanen die honden en katten als voedsel beschouwen, zullen luisteren naar anderen (vooral niet naar Westerlingen) die er ook een dubbele moraal op nahouden in hun manier van leven. Bijvoorbeeld: westerse mensen eten in het dagelijks leven veel meer vlees dan Koreanen, en veel Westerlingen zijn van mening dat het houden van huisdieren de beste manier is om van dieren te houden.

De meeste Koreanen zijn het er echt wel mee eens dat het wrede doden van honden en katten moet ophouden. Hoewel het bij wet verboden is sinds het begin van de jaren '90, gebeurt het soms nog steeds illegaal. Maar dit heeft tijd nodig. Sommige Koreanen denken dat de manier waarop honden worden geslacht, door ophanging en doodslaan, het vlees malser en smakelijker maakt. Ik raad mensen aan om de Koreaanse regering er van te overtuigen dat die zich meer moet inzetten om deze illegale en wrede slachtingen te stoppen.
In de meeste gevallen worden honden (maar geen honden die als huisdier worden gehouden) opgefokt op boerderijen en net als koeien en varkens d.m.v. electrocutie gedood. Dat is beschaafder dan het gedrag van sommige Fransen, die 'foie gras' produceren en daarbij gebruik maken van slangen of pijpen om het voedsel onder dwang in de kelen van ganzen te proppen om hun levers groter en smakelijker te doen worden.

Een ander onderwerp dat ik hier graag wil noemen is dat veel mensen in Korea, onder invloed van de westerse levensstijl, beginnen te denken dat ze huisdieren moeten houden om hun liefde voor dieren te kunnen tonen. Koreanen hadden in hun verleden niet de gewoonte om huisdieren te houden. Maar nu is er sprake van een dramatische toename van de huisdier-industrie in Zuid Korea.
Een huisdier hebben is niet de juiste manier om van dieren te houden. Ik vind het egoïstisch van mensen om andere soorten te gebruiken als gezelschap. Ikzelf heb thuis een kat die ik bij een dierenasiel heb gekocht, maar soms voel ik me schuldig dat er veel dieren gedood worden om mijn huisdier te kunnen voeden.

Om terug te keren naar het onderwerp "stop de handel in hondenvlees in Korea", wil ik dat jullie overdenken wat het hoofddoel van deze legale actie is en wat de gevolgen zijn van het steunen van andere dierenrechten-organisaties die de situaties van dieren niet op de beste manier van dienst zijn. Teveel gewelddadige beelden tonen van het lijden van dieren, maakt dat mensen andere landen verachten en het vergroot de kloof tussen culturen. Zulke organisaties zouden zich meer moeten concentreren op het uitleggen van de fundamentele betekenis van dierenrechten, zoals jullie organisatie doet.

Dat is waarom ik jullie dit schrijf. Ik hoop dat mijn mening gelezen kan worden en nuttig is voor jullie organisatie.

(naam en adres bekend bij Animal Freedom) In Azië worden katten en honden gegeten. Zij vinden dat net zo gewoon als het eten van kippen en varkens. Wanneer je er tegen kunt, is hier een fotorapportage.

logoEr is in de wereld meer verborgen dierenleed dan de laatste minuut van een dierenleven bij de slacht. Een dier lijdt ook aan verveling in een dichte stal. Een dier heeft recht op een natuurlijk en vrij leven.

Wanneer u Stichting Animal Freedom wilt steunen, leest u hier hoe u dat kunt doen.

Stichting Animal Freedom.
Auteur .

Onze hoofdartikelen in boek, in een overzicht of op een aparte mobielvriendelijke site.

Naar onze reactie op de actualiteit op Facebook.

Privacy verklaring.

pijl omhoog