Homepage
Nederlands

Respect voor het leven van de koe

, bestuurslid van de Stichting Shri Sanatan Dharma Nederland schrijft ons: 'We hopen dat mensen meer willen nadenken over het "gebruik van de koe" in Nederland en hun denken c.q. gedrag willen bijstellen. Tevens verzamelen we handtekeningen en steunbetuigingen die ook via de website www.muhurta.nl aangeleverd kunnen worden. Misschien krijgen we daardoor een beeld hoeveel mensen het hier mee eens zijn. Vanuit India is er veel belangstelling voor dit project omdat zoals u wel zult weten, de koe daar heilig is. We zijn momenteel een interview aan het voorbereiden voor een belangrijke Indiase krant'.
Van de website Muhurta
.

Respect voor het leven van de koe

Heilig en veilig of kunstmatig en batig Zoals velen wel eens hebben gehoord is dat de koe in India heilig is. In India wordt de koe "Gau Mata" genoemd of wel Wereldmoeder. De koe wordt gezien als moeder van de aarde omdat ze voorziet in melk die, ook de mens, al van jongs af nuttigt. Kleine kinderen krijgen melk om een goede basis te leggen voor de groei van hun lichaam en geest. Dit feit maakt dat de koe met respect wordt benaderd in India. Als je het leven als heilig kunt zien is alles en iedereen veilig omdat je levensstijl dan navenant is. Als je gaat spelen met de natuur en genetisch ingrijpt om er materieel beter van te worden, wordt alles onveilig omdat de waarheid verdoezeld wordt en het de portemonnee van de belanghebbenden dient maar niet het welzijn van de mensheid.

Je kunt als boer nog zoveel van je dieren houden maar ze moeten wel op tijd geslacht worden en het liefst zoveel en zo snel mogelijk.
Het lijkt een druppel op een gloeiende plaat. De gloeiende plaat is ons eigen landje Nederland. De druppel willen wij zijn en we gaan zorgen voor malse regenbuien, goed voor mens en dier.
Als organisatie die zich bezighoudt met het verspreiden van de authentieke kennis met betrekking tot het Hindoeïsme willen we vanuit deze levensvisie, die meer universeel is dan men denkt, een bijdrage leveren tot meer spiritueel besef en bewustzijn ten opzichte van de dieren. In het bijzonder vragen we respect voor het leven van de koe. Meer lezen? Kijk op www.muhurta.nl.


logoEr is in de wereld meer verborgen dierenleed dan de laatste minuut van een dierenleven bij de slacht. Een dier lijdt ook aan verveling in een dichte stal.

Wanneer u Stichting Animal Freedom wilt steunen, leest u hier hoe u dat kunt doen.

Stichting Animal Freedom.
Auteur .

Onze hoofdartikelen in boek, in een overzicht of op een aparte mobielvriendelijke site.

Naar onze reactie op de actualiteit op Facebook.

Privacy verklaring.

pijl omhoog