Homepage
Nederlands-English

Legkippen

terug De diareeks gaat na 30 seconden automatisch verder. Druk op "terug" of op "verder" of bij het eind op "naar het overzicht".
verder De 28 miljoen legkippen worden gehouden in de "welzijnskooi" (80%) of kunnen binnen in een stal scharrelen (13%), bijvoorbeeld in een volierekooi. Een welzijnskooi is een grote kooi voor ongeveer 40 leghennen met een legnest, zitstokken en een strooiselbak om in te stofbaden. Slechts 7% komt buiten als bijvoorbeeld Freiland- of Graskip. Een Graskip heeft 37 x zo veel ruimte (4 m²). De helft van de eieren wordt aan Duitsland geleverd, slechts 30% wordt in Nederland gegeten. De legbatterij is per 2012 afgeschaft en werd opgevolgd door een verrijkte legbatterij, genaamd de welzijnskooi, die nauwelijks een verbetering is. Een welzijnskooi-ei kost ongeveer 10 eurocent, een scharrel-ei 13 eurocent en een gras-ei 15 eurocent.

logoEr is in de wereld meer verborgen dierenleed dan de laatste minuut van een dierenleven bij de slacht. Een dier lijdt ook aan verveling in een dichte stal. Een dier heeft recht op een natuurlijk en vrij leven.

Wanneer u Stichting Animal Freedom wilt steunen, leest u hier hoe u dat kunt doen.

Stichting Animal Freedom.
Auteur .

Onze hoofdartikelen in boek, in een overzicht of op een aparte mobielvriendelijke site.

Naar onze reactie op de actualiteit op Facebook.

Privacy verklaring.

pijl omhoog