Homepage
Nederlands

Oproep aan Friesland om op de PvdD te stemmen

Mijn naam is . Ik ben schrijfster en ben lijstduwer van de partij voor de Dieren.
In de aanloop van de Tweede Kamer verkiezingen van november 2006 stond Rodien voor Annemarie in Leeuwarden op de zeepkist.

Ik sta hier niet als politica, maar als bezorgde burger.
Bezorgd om het lot van mijn medemensen, maar ook om dat van de dieren.
Ik wil een sociaal Nederland, voor mensen en voor dieren. Naast 16 miljoen mensen leven er in Nederland ruim 100 miljoen dieren. Dat is een enorm aantal. Toch zien we, zelfs in Friesland, dagelijks vrijwel alleen mensen en weinig productiedieren. Dat komt omdat het grootste deel van de in ons land levende dieren als productiemiddelen zijn weggestopt in bio-industrie. De omstandigheden van die dieren worden bepaald door een voortdurend zoeken naar meer opbrengsten en minder kosten.
Wij zijn als consument vaak geneigd om als koopjesjagers het goedkoopste voedselproduct te kiezen. Als individu wil je misschien wel anders, maar je hebt het gevoel dat je toch niets kan veranderen. De grote lijn is iets dat je gezamenlijk via de politiek moet veranderen.

Het enorme aantal productiedieren in Nederland is ook het gevolg van de reusachtige groei van de veehouderij in Nederland. Na de Verenigde Staten en Frankrijk is Nederland de grootste exporteur van vlees ter wereld. Amerika is echter 230 keer zo groot als Nederland en Frankrijk 16 keer zo groot. Nederland is hierin doorgeschoten en ik wil helpen dit op een economisch verantwoorde manier terug te brengen. Dat is ook beter voor het milieu. Bij een slimme aanpak kan het economisch effect zelfs gunstig zijn. Voor dieren zal het echter zeker veel kunnen betekenen. Een meer lokale manier van voedsel produceren kan ook een enorme bijdrage leveren aan de bestrijding van honger in de wereld. Tot nu toe doen politieke partijen hier nagenoeg niets aan.
Ook bij deze verkiezingen lijkt het weer alleen te gaan over of mensen het een half procentje beter of slechter krijgen in 2020. De Partij van de Dieren maakt het voor u en mij wel mogelijk om duidelijk te maken dat er veel mensen zijn die verder kijken dan hun eigen soort, die streven naar levensruimte voor alle levende wezens.
Wij, u en ik, hebben niet gekozen voor de huidige bio-industrie, maar we zijn er wel mede verantwoordelijk voor. Als u zich daar, net als ik, voor schaamt, kunt u aanstaande woensdag, kiezen dat het anders moet. Door te stemmen op de Partij voor de Dieren.


logoEr is in de wereld meer verborgen dierenleed dan de laatste minuut van een dierenleven bij de slacht. Een dier lijdt ook aan verveling in een dichte stal.

Wanneer u Stichting Animal Freedom wilt steunen, leest u hier hoe u dat kunt doen.

Stichting Animal Freedom.
Auteur .

Onze hoofdartikelen in boek, in een overzicht of op een aparte mobielvriendelijke site.

Naar onze reactie op de actualiteit op Facebook.

Privacy verklaring.

pijl omhoog