Homepage
Nederlands-English-Français-Español-Português-Deutsch

De snelheid en het aantal dieren dat wordt gebruikt

Hoeveel dieren worden er nu geslacht op aarde?

De snelheid waarmee de cijfers van het aantal geslachte dieren hieronder oplopen lijkt misschien ongeloofwaardig, maar het aantal dieren, geslacht om mensen te voeden sinds u deze pagina opende, is….
0 kippen
0 eenden
0 varkens
0 konijnen
0 kalkoenen
0 schapen
0 koeien
De telling is gebaseerd op het aantal dieren die in 2003 wereldwijd zijn gedood door de vlees- en zuivelindustrie. Dit aantal neemt nog steeds toe. In ons land worden jaarlijks een half miljard dieren geslacht. Naast deze dieren zijn er nog talloze andere dieren die om andere redenen worden gedood (vissen, zeezoogdieren, proefdieren, bontdieren etc.). Bron: Action for Animals.

De balans is zoek

Er worden wereldwijd elk jaar zo'n 75 miljard landbouwdieren gehouden voor hun vlees, melk of eieren. Naar schatting leeft 70% van hen, ongeveer 50 miljard dieren, in de krappe kooien of de donkere hokken van de vee-industrie.
  • 42 miljard vleeskippen ('plofkippen')
  • 4,1 miljard legkippen
  • 770 miljoen varkens
  • 5 miljoen melkkoeien
Het totale gewicht van dieren op aarde

Wanneer je koeien, varkens, schapen en kippen op een weegschaal zou zetten, dan zouden ze samen ongeveer 700 miljoen ton wegen. Alle wilde dieren van minstens een paar kilo bij elkaar -giraffen, struisvogels, walvissen, olifanten, kangeroes- wegen bij elkaar slechts 100 miljoen ton.

Dat was begin deze eeuw. We zijn inmiddels zover dat al onze koeien, varkens en ander vee bij elkaar vijftien keer zoveel wegen als alle overgebleven wilde zoogdieren. En het totaalgewicht van ons pluimvee is drie keer groter dan dat van alle wilde vogels bij elkaar. Veehouderij overwoekert de aarde.

Naast de zoogdieren op het land worden elk jaar 2.7 triljoen dieren uit zee gevist. Zo'n 75% van de wereldwijde visgebieden wordt geƫxploiteerd of is al uitgeput. Ongeveer 40% van de gevangen vis wordt weggegooid. Voor beelden van de levens in onvrijheid van deze dieren (en andere diersoorten) voordat ze gedood werden, bezoek de website van fotografe Jo-Anne McArthur.

Wat kan ik doen?

Verlammen deze cijfers u? Realiseert u zich dan dat de oplossing simpel is en van niemand anders afhankelijk. U hoeft er niets voor te doen, alleen iets voor te laten. Stop met mee te werken aan dierenleed. Laat dieren leven in vrijheid.

logoEr is in de wereld meer verborgen dierenleed dan de laatste minuut van een dierenleven bij de slacht. Een dier lijdt ook aan verveling in een dichte stal.

Wanneer u Stichting Animal Freedom wilt steunen, leest u hier hoe u dat kunt doen.

Stichting Animal Freedom.
Auteur .

Onze hoofdartikelen in boek, in een overzicht of op een aparte mobielvriendelijke site.

Naar onze reactie op de actualiteit op Facebook.

pijl omhoog