Homepage
Nederlands-English-Español

Hoe kijk jij aan tegen dieren gebruiken voor voedsel?

Test het op deze pagina!

De "weg" van vleeseter naar veganist is een kronkelige weg met drempels, sluiproutes, omwegen, hardlopers en doodlopende zijwegen. Als je een denkbeeldige lijn trekt van het vleeseten aan de ene kant en het niet gebruiken van dieren aan de andere kant, dan staat iedereen op een ander punt van die lijn. Dat (stand)punt kent een aantal kenmerken. Deze kenmerken hebben we in de vorm van stellingen op een rijtje gezet en er een korte test van gemaakt. De gang door de test is als het maken van een reisje van A naar B. Aan de hand van je antwoorden op de test kun je bepalen of jouw opvattingen over voeding en kleding en het gebruik van dieren daarvoor overeenstemmen met die van anderen en "waar je bent" op de reis. De vergelijking geeft geen feedback of je gezond leeft of eet (doe daarvoor deze test), maar of je consequent bent in wat je vindt en eet. Wil je voor je aan de test begint meer weten over de test en wat je met de "uitkomsten kunt doen", klik dan hier. Je kunt het scherm zo omlaag scrolen dat je kunt zien hoe jouw antwoorden bijdragen aan de uitslag.

Begin test

We leggen je 24 stellingen voor. Ben je het er slechts gedeeltelijk mee eens of is een onderdeel niet van toepassing, vink het dan niet aan. Na de laatste stelling krijg je automatisch de uitslag. Aan de hand van jouw antwoorden worden automatisch kanspercentages berekend en vergelijken we jouw score met die van de volgende groepen:
  1. gewone vlees-eters;
  2. biologisch vlees-eters;
  3. mensen die vlees af en toe een dagje laten staan;
  4. mensen die geen vlees maar wel vis, ei of zuivel eten;
  5. vegetariërs (die geen vlees en vis maar soms wel ei of zuivel eten);
  6. veganisten (die helemaal geen dierlijke producten willen gebruiken).
Bedankt voor het invullen. (Wanneer je op een link hebt geklikt en op deze pagina terugkomt en de scores zijn weg, klik dan opnieuw in een willekeurig hokje.) Wil je meer weten over wat je met de uitslag kan en je hebt de toelichting nog niet gelezen (zie boven), klik dan hier. Wil je weten of je gezond eet, doe dan onze gezond-eten-test.

logoEr is in de wereld meer verborgen dierenleed dan de laatste minuut van een dierenleven bij de slacht. Een dier lijdt ook aan verveling in een dichte stal. Een dier heeft recht op een natuurlijk en vrij leven.

Wanneer u Stichting Animal Freedom wilt steunen, leest u hier hoe u dat kunt doen.

Stichting Animal Freedom.
Auteur .

Onze hoofdartikelen in boek, in een overzicht of op een aparte mobielvriendelijke site.

Naar onze reactie op de actualiteit op Facebook.

Privacy verklaring.

pijl omhoog